torstai 27. marraskuuta 2008

Tietojen jakamisesta

Yrityksissä on suuri määrä ns. hiljaista tietoa eli tietoa, joka on työntekijöiden päässä ja josta olisi paljon hyötyä, jos se saataisiin muidenkin käyttöön, Puhumattakaan siitä, miten maan hiljaiset saisivat yhtäkkiä äänensä kuuluville.

Sosiaalinen media voi tarjota ratkaisun. Voi olla helpompi kirjoittaa wikiin, jossa saa asiantuntemuksensa näkyviin, kuin puhua kokouksessa.

Customervisionin whitepaperissa käsitellään samaa aihetta toiselta kannalta:

"Products such as enterprise wikis make it possible for groups like marketing, sales, call centers and training to create and share web based content. Content can be in the format of data, text, video, graphics, etc. From a business perspective, a key point is that the quality of the knowledge shared is higher and the cost to produce it is lower."

Nämäkin päteviä argumentteja: tietojen tuottaminen on edullisempaa ja tietojen laatu on parempaa kuin perinteisillä järjestelmillä. Tai voi olla, jos sosiaalinen media otetaan oikealla tavalla käyttöön.

2 kommenttia:

Outi Lammi kirjoitti...

Maan hiljaisten äänten saanti kuuluviin voisi tosiaan mahdollistua aivan toisella tavalla esimerkiksi yhteistä wikiä muokattaessa. Wikiinhän voidaan jättää merkintä myös tiedon tuottajasta - pakko, miten muuten tiedettäisiin kuka organisaatiossa mitäkin osaa ja keneltä kannattaa kysyä. Ongelmahan on helposti se, että hiljaisempi mutta osaava tahtoo jäädä itseään esille tuovan runsassanaisemman kaverinsa varjoon, mm. http://headrush.typepad.com/creating_passionate_users/2006/04/when_only_the_g.html

Kaija Pöysti kirjoitti...

Juuri näin. Tuohon kirjoittajan nimen näkymiseen: monesti sanotaan aluksi, että yrityksen sisäiseen sosiaaliseen mediaan pitäisi saada kirjoittaa nimettömänä, koska muuten ei sanota, mitä todella ajatellaan. Yrityksen sosiaalinen media ei kuitenkaan ole "tunteiden tuuletuskanava", jollaiseksi se helposti ensin mielletään. Tämä mielikuva tulee tietysti avoimen webin keskustelufoorumeista. Yrityksen sisällä sosiaalisella medialla on ihan muita käyttötapoja, joista tietojen ja osaamisen jakaminen on yksi tärkeimmistä. Sitä paitsi: yrityksen wikistä näkee, kuka esitti alkuperäisen idean, joten muut eivät voi varastaa sitä itselleen, niin että nimellä kirjoittamisessa on myös hyvät puolensa :0).