keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Bloggaamisesta

Viikolla vallitsi flunssaepidemia, joten bloggaaminen jäi niistämisen jalkoihin (hmm. hieman outo analogia, mutta olkoon). Niin mukavaa kuin bloggaaminen onkin, se edellyttää aikaa!

Avoimeen nettiin syntyy jatkuvasti uusia blogeja (kuten tämä blogi), ja niitä kuolee myös jatkuvasti pois. Yritykselle blogi voi olla avoimessa netissä toimiva tai palomuurin sisällä toimiva kommunikointikanava.

Internetiin aukeava blogi voi olla hyvä viestintäkanava. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jos yritysblogia käytetään vain markkinointivälineenä, se on syytä mainita - ja samalla kannattaa miettiä, onko blogi silloin paras valinta. Parhaat yritysblogit saavat aikaan todellista keskustelua yrityksen ja sen nykyisten ja mahdollisten asiakkaiden välillä. Esimerkkinä vaikkapa nyt suurissa vaikeuksissa olevan GM:n johtajablogi Fastlane, jossa Bob Lutz kirjoittaa GM:stä ja kyllä, myös sen vaikeuksista.

Yrityksen sisäinen blogi voi olla paikka saada vastauksia kysymyksiin asiantuntijoilta, jotka samalla vähentävät sähköpostiensa määrää huomattavasti. Se voi olla toimitusjohtajan videoblogi, kuten Ciscolla, jossa Suomen toimitusjohtaja tekee viikottain muutaman minuutin mittaisen videon viikon saavutuksista, tavoitteista ja tilanteesta.

Kannattaa muistaa, että ryhmäblogi voi olla parempi kuin henkilökohtainen blogi. Ryhmäblogin ylläpito on helpompaa, koska siihen kirjoittaa useampi henkilö, jolloin päivittäminen stressaa vähemmän.

Outi Lammi kirjoittaa hyvin yritysblogeista, kannattaa käydä lukemassa! Samoin Anja Alasilta - kiitos, jos olimme pystyneet tiivistämään intran blogin tavoitteet ja haasteet!

Ei kommentteja: