keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Nettikokoukset

Eilen oli kirjamme julkistustilaisuus, jonka kustantajamme WSOYPro piti ensimmäisen kerran nettitilaisuutena. Kiitos kaikille osallistujille hyvästä keskustelusta ja kustantajalle tilaisuuden järjestämisestä!

Useammalta osallistujalta tuli kommentteja myös siitä, miten nettitilaisuus säästi aikaa, kun ei kesken päivän tarvinnut käyttää aikaa paikasta toiseen siirtymiseen. Täsmälleen. Myös puhujan kannalta netti on tehokas väline, kun esityksen voi pitää omasta työhuoneesta eri puolilla oleville kuulijoille. Jos esitys lisäksi tallennetaan, sitä voi käydä katsomassa milloin tahansa myöhemminkin. Ei ihme, että videon määrä netissä kasvaa kovasti. Eikä vain YouTuben, vaan myös yritysten sisäisten videoiden.

Toki kasvokkain kokoontumisia tarvitaan edelleen, eivät virtuaaliset kokouksen niitä kokonaan syrjäytä. Oikein käytettyinä ne järkevöittävät ajankäyttöä. Ja vähentävät ympäristökuormitusta. Yksi artikkeli aiheesta on TMC:n Green Technologyssa, http://green.tmcnet.com/topics/green/articles/22699-webcasting-helps-companies-save-money-be-green.htm.

Ei kommentteja: